Heti Neepawan vaihtari viikonlopun jälkeen lähdin keskiviikkona bussilla Reginaan, josta lähdimme Linnean ja hänen counselorinsa kanssa torstaina kuudelta aamulla ajamaan kohti Detroit Lakes nimistä kaupunkia, jossa tämä Goodwill weekend pidettiin. Matka oli pitkä, noin 11 tuntia autossa istumista, mutta ei se loppujen lopuksi niin paha edes ollut mitä olin ajatellut. Goodwill weekend on siis hyväntahdon viikonloppu, joka järjestetään joka  vuosi Kanadan ja USA:n rotareiden yhteistyönä. Viimeiset viisi vuotta tämä viikonloppu on järjestetty Winnipegissä, mutta tänä vuonna se järjestettiin Minnesotassa. Oli jännä kokemus ajaa Kanadasta Jenkkeihin,sillä jotenkin on tottunut siihen, että jos Jenkkeihin menee niin lentämällä sen tulisi tapahtua haha. Eipä se maisema tosin yhtään erilaiselta Jenkkien puolella näyttänyt kuin Kanadan puolella.

065-normal.jpg

bussimatkallaa...

115-normal.jpg075-normal.jpg

Autossa istumista taas... Matka meni kyllä nopeesti ku nukuttiin Linnean kanssa molemmat varmaankin puolet koko matkasta :D

116-normal.jpg

Kanadan puoli...

072-normal.jpg

...ja USA:n puoli. Ei paljoa eroa vai?

064-normal.jpg

Auringonlaskut näkyy täällä kyllä niin mahtavina, kun niin tasaista on että pystyy katsomaan niin pitkälle kun silmä jaksaa katsoa. Ei kyllä kuvassa yhtä hinolta näytä kuin lunnossa mutta...

Saavuimme Minnesotaan torstai illalla ja olimme viimeisiä paikan päällä. Goodwill weekend ei ole oikeastaan tarkoitettu vaihtareille, mutta Linnean counselor on tämän rotarypiirin chairman ja tykkää ottaa vaihtarit mukaan kaikkeen mihin vain on mahdollisuus päästä ja koska mun counselor tuntee Linnean counselorin pääsin minäkin mukaan tuolle matkalle :) Koko viikonlopulle oli siis aktiviteetteja oikeastaan vain rotareille ja minä ja Linnea olimme ainoat vaihtarit koko tapahtumassa, mutta onneksi tapasimme paikallisen tytön, Alicen, joka kuuluu hänen koulunn interact(täällä kouluissa oleva "nuorten rotaryklubi") ja hän huolehti minusta ja Linneasta koko viikonlopun ajan. Torstaina autoimme lauantain illallista varten tuleviin koristeluihin ja saimme tietää että menisimme seuraavana päivänä kouluun  Alicen mukana, jotta näkisimme millaista jenkkikoulussa on kanadalaiseen verrattuna. Koulussa kuljimme vain Alicen perässä, joihinkin juttuihin saimme osallistua, mutta perjaatteessa kuljimme vain perässä ja ihmettelimme mitä tapahtuu haha. Muutaman eroavaisuuden huomasin kanadalaisen ja amerikkalaisen koulun välillä:

1.Amerikkalaisessa koulussa jokaisessa luokkahuoneessa on USA:n lippu

2.Oppitunnit ovat lyhyempiä, Kanadassa 60 min, Jenkeissä 45

3. Amerikkalaisen jalkapallon pelaajat käyttävät pelipaitoja koúlussa ja cheerleaderit esiintymisasujaan.

084-normal.jpg085-normal.jpg083-normal.jpg088-normal.jpg

Eihän tietenkään voi yleistää, että kaikkialla Amerikassa tunnit ovat 45 minuuttia ja kaikkialla football pelaajat käyttävät pelipaitoja koulussa, sillä kuitenkin niin iso maa kyseessä, mutta nämä oli vain joitain asioita joita itse huomasin näiden kahden koulun välillä.

086-normal.jpg

Kemian opiskelua...

Perjantai illalla Alice vei meidät koulun football peliin(amerikkalainen jalkapallo) ja meno oli kyllä aivan kuin elokuvista.091-normal.jpg

Lauantaina meillä ei oikeastaan ollut mitään aktiviteetteja, odotimme vain illallista, jonka teemana oli 70-luku. Olimme koko lauantai päivän hotellilla, kävimme uima-altailla ja kuntosalilla, ei siis mitään ihmeellistä.

099-normal.jpg

LÖYSIN SAUNAN MEIDÄN HOTELLISTA!!!!!

Pettymykseksi tosin toi sauna oli dry sauna eli ei saanut heittää löylyä, eikä muutenkaan mitenkään kovin kuuma sauna ollut :/ Parempi silti kuin ei mitään!

Illallisen teemana oli siis 70-luku, jonka voi varmaankin kuvista päätellä :D Ruoka oli tosi hyvää ja taas kerran uusiin ihmisiin tutustumista!

103-normal.jpg105-normal.jpg106-normal.jpg107-normal.jpg108-normal.jpg101-normal.jpg

102-normal.jpg

Tossa Kanadan kansallislaulu, Oh Canada, jota on kyllä tullut useampaan kertaan laulettua.

Sunnuntaina aikaisin aamusta lähdimme ajamaan takaisin kotia kohti. Oli kyllä aivan mahtava viikonloppu!